לתשומת לב הרוחצים בים: המדוזות חוזרות לחופים בנחיל ענק
תתכוננו לביאת המדוזות. אחרי שבשנה שעברה היצורים הימיים הצורבים פסחו על חופי ישראל ולא הגיעו בהמוניהם, השנה כבר נצפה נחיל באורך מאות ק"מ שעושה את דרכו מדרום לצפון. עד מתי הן יישארו איתנו? מה יש לעשות במקרה צריבה?

חיל מדוזות ענקי באורך של מאות קילומטרים עושה את דרכו לאשדוד ולחופי הארץ. יש שכבר חשו בהן בחופי הדרום, והן נצפו אפילו במרכז, עד הרצליה. הן עדיין מרוחקות, אבל בימים הקרובים הן צפויות להתקרב לחוף, לעלות גם צפונה, ולהשתכשך איתנו את החודש הקרוב. אז, מן הסתם, נתחיל לשמוע דיווחים תכופים מרוחצים על מפגשים לא נעימים עמן ועל צריבותיהן. דיווחים כאלה כבר התקבלו בשבוע שעבר על ידי מתרחצים. אורך הנחיל מגיע למאות קילומטרים והן אינן עומדות לעזוב בקרוב את אזור הדרום, וצפויות להישאר כאן כחודש.
בעוד הציבור מודאג, ד"ר דור אדליסט, אקולוג ימי מבית הספר ללימודי הים ע"ש צ'רני באוניברסיטת חיפה דווקא שמח לבואן. "אני אפילו נרגש לקראת הביקור הצפוי של המדוזות", אמר. "אין צורך ואין סיבה להיות בפאניקה".
ואם נצרבים?
תחילה יש לשטוף היטב את האזור הנגוע במי ים בלבד כי מים מתוקים עלולים לגרום לפיצוץ תאי ארס שנותרו על העור. אם נותרו זרועות ציד על העור יש להסירן בזהירות. אין לשפשף את העור הנגוע בחול. בניגוד לדעה הרווחת, חומציותו של שתן אנושי לרוב אינה מספיקה על מנת לסתור את הארס והשטיפה במי ים עדיפה. במקרים של הופעת סימפטומים רציניים כגון הקאות, התכווצויות שרירים או קשיי נשימה יש לפנות את הנפגע לבית החולים בהקדם.