פסטיבל עמים וטעמים 2018: פסטיבל טעים במיוחד
פריקסה טוניסאי, סמוסה בוכרי, פסטייה מרוקאית – 70 מנות וטעמים ב-48 דוכנים של מיטב המסעדות בעיר, המציגות עולם קולינרי רחב ומגוון. הופעות של להקות פולקלור אתניות, מתחם בארים ועוד שלל אטרקציות – במשך יומיים של פסטיבל "עמים וטעמים", 9-10 במאי בפארק גן אלישבע. והכל ב-10 שקל למנה. יהיה טעים

תתכוננו. פסטיבל "עמים וטעמים" חוזר. זה יקרה בשבוע הבא, 9-10 במאי. אבל הפעם הוא חוזר בגדול. אם נהניתם מפסטיבל מספר 1, תכינו עצמכם למשהו אחר לגמרי. חוויה קולינרית מהרמות הגבוהות ביותר בעולם.
לא, אנחנו לא מגזימים כשאנחנו כותבים בעולם. כי מי שאמון על הייעוץ הקולינרי השנה הוא שף ירון בן חמו, אחד משלנו, בן העיר אשדוד, שהיה בכל העולם, ראה, הכין, ניהל, ייעץ למסעדות בכל מקום כמעט בגלובוס. במיאמי, איטליה, ברלין, ניו יורק, רודוס ואפילו מומבסה. אם יש מישהו שמבין באוכל בינלאומי זה שף בן חמו. בחירה מדויקת של מפיקי הפסטיבל.
שף בן חמו: "המטרה שלנו הייתה לכוון את המסעדות שייקחו חלק בפסטיבל, שכולם יהיו על טהרת העיר אשדוד, לתת את הטעם העולמי לחיך של תושבי אשדוד והאורחים מחוץ לעיר. לתת את המנה הטובה ביותר בשטח. לשמור על האיכות של הטעמים, גם אם לא מדובר במסעדה ובתנאי המסעדה". המחיר יהיה בדיוק כמו בשנה שעברה, 10 שקלים למנה. מחיר שאין מתחרה לו.
בן חמו, שהוא השף של מסעדת "אטמוספירה" בגג של הסווט סטאר ושל "וינו דל מאר", עמל במשך שבועות ארוכים מול כל המסעדות שמשתתפות בפסטיבל, לכוון אותם כאמור, כדי שאתם תקבלו את המיטב. כשהוא אומר אתם, מבין השף ירון בן חמו כי הוא צריך לתת שירות עם המסעדות שאיתו, לכמה עשרות אלפים. הערכה בפסטיבל מספר 1 הייתה שיגיעו כמה אלפים, והגיעו מעל 25 אלף איש. בן חמו לא מתרגש מכך.
בן חמו: "עבורי זהו כבוד גדול ביותר, לעשות את זה. בכל העולם זה דבר אחד, אבל בעיר בה נולדתי, להתחבר לכל המסעדות והאנשים וללוות את הפסטיבל המדהים הזה, זה עבורי כבוד גדול. תהיה חוויה קולינרית שהעיר טרם חוותה".
לכל מדינה ולכל עם בעולם יש את המאכלים הייחודיים להם, והיום כבר לא צריך לעבור דרך נתב"ג בשביל לטעום מאכלים מכל רחבי הגלובוס. מראשית הקמתה ועד ימינו, העיר אשדוד משכה אליה עולים ממגוון מקומות בעולם, ורבים מהם אף הקימו בה מסעדות ממדינות המוצא שלהם. מכאן הגו בשנה שעברה ב"חברה לתיירות אשדוד" את הרעיון של פסטיבל "עמים וטעמים", אשר נחל הצלחה עצומה וכעת מגיע בפעם השנייה ובמיקום חדש, פארק גן אלישבע" הצופה אל חוף ימה של אשדוד.
תחת ניהולו של היועץ הקולינרי של הפסטיבל, השף ירון בן חמו, מסעדת "ראיחוניה" תגיש מנת "סמוסה" בוכרית, "רונג'אן" את ה"ספרינג רול" התאילנדי, מסעדת "נמסטה" תציע מנת בטטה וואדה הודית, בדוכן של "השוק" יציעו "עראיס" בפיתה ועוד שלל מסעדות ומנות מיוחדות יציעו מנות לטעימה ב-10 שקלים בלבד למנה.
לצד האוכל, גם האווירה בפסטיבל תהיה בסגנון בינלאומי, כאשר להקות מוזיקה ומחול אתניות יופיעו לאורך הערב על הבמות וירקדו וינגנו מוזיקה ממדינות שונות בעולם – סמבה ברזילאית, מוזיקה אנדלוסית ערבית, מופע מחווה לביטלס, שאנסונים צרפתיים ועוד. מלבד ההופעות, טרובדור איטלקי, נגן בוזוקי יווני, רקדניות ברזילאיות ועוד יסתובבו לאורך הערב בין הדוכנים השונים.