כך תכינו שווארמה ביתית מושלמת – סודות ממי שעבד שנים בדוכן שווארמה

שמי אורי כהן ואם יש משהו שלמדתי בעבודה שלי בדוכן שווארמה במשך שנים, זה איך להפוך את המנה הפשוטה הזו ליצירת מופת אמיתית. שווארמה טובה לא תלויה רק בבשר איכותי – אלא גם בתיבול המדויק, הצלייה הנכונה והשילוב של כל המרכיבים. רוצים לדעת איך להכין שווארמה ביתית שתתחרה בדוכנים הטובים ביותר? הנה הסודות שלי

1. בחירת הבשר – המפתח להצלחה הסוד הראשון לשווארמה מוצלחת הוא הבשר. בדוכן שבו עבדתי, השתמשנו בעיקר בפרגית או אנטריקוט, ולפעמים שילוב של שניהם. אם אתם רוצים חוויית שווארמה אותנטית, לכו על פרגית – היא שומנית ורכה מספיק כדי להישאר עסיסית גם בטיגון ביתי.

טיפ מקצועי: בקשו מהקצב לחתוך את הבשר לרצועות דקות – זה יחסוך לכם עבודה ויבטיח תוצאה טובה יותר.


2. התיבול הסודי שיעשה את ההבדל בכל דוכן שווארמה יש תערובת תבלינים מיוחדת, אבל אני אגלה לכם את הבסיס:

🟢 המרכיבים החשובים:

  • כף כורכום
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית קינמון (כן, זה הסוד)
  • כף תבלין שווארמה (אפשר לקנות מוכן)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט

טיפ מקצועי: השרו את הבשר בתיבול לפחות שעתיים (עדיף לילה שלם) כדי לספוג את כל הטעמים.


3. איך לצלות את השווארמה כמו בדוכן? אחד האתגרים בהכנת שווארמה בבית הוא החיסרון בשיפוד מסתובב. אבל יש פתרון פשוט:

שיטה 1 – מחבת ברזל: מחממים מחבת ברזל כבדה לחום גבוה וצורבים את הבשר עד שהוא משחים יפה. הקפידו להפוך את הרצועות כדי שיקבלו צריבה אחידה.

שיטה 2 – תנור: מסדרים את הרצועות על רשת עם תבנית מתחתיה (לתפיסת השומן), וצולים על חום של 220 מעלות במצב גריל עד שהבשר מקבל גוון שחום וקריספי.

טיפ מקצועי: כדי לקבל את התחושה של שווארמה מדוכן, אפשר לשפד את הבשר על שיפוד עבה, להעמיד אותו באפייה בתנור ולפרוס עם סכין חדה כמו בדוכן אמיתי.


4. איך מרכיבים מנה מושלמת? שווארמה טובה היא לא רק הבשר – אלא השילוב של הכל יחד: 🥙 פיתה טרייה או לאפה – עדיף מחוממת קלות על מחבת או תנור. 🥒 סלטים קלאסיים – עגבניות, מלפפון חמוץ, טחינה וסלט ירקות קצוץ דק. 🧄 רטבים – טחינה עם שום ולימון, עמבה (אם אתם אוהבים) וחריף למי שאוהב אקשן.

טיפ מקצועי: אחרי שמרכיבים את המנה, מחממים אותה חצי דקה על מחבת יבשה כדי שהכל יתחבר בטעמים.


להכין שווארמה ביתית כמו בדוכן זו לא משימה קשה אם יודעים את הסודות הנכונים. הבשר, התיבול, שיטת הצלייה והשילוב של הרטבים – כל אלו יקבעו אם המנה שלכם תרגיש כמו שווארמה אמיתית או פשוט חזה עוף מתובל. נסו את השיטה שלי וספרו איך יצא – אני מבטיח שתרגישו כאילו אתם בדוכן השווארמה הכי טוב בעיר. חפשו אותי בפייסבוק: שף אורי כהן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

עוד כתבות שיעניינו אותך

Back to top button