גננות תבעו את עיריית אשדוד והמדינה ב-1,700,000 ש"ח והפסידו
בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע דחה את תביעתן של ארבע מפעילות מועדוניות ביתיות להכיר בהן כעובדות עירייה או עובדות מדינה, המדינה: "מדובר בתשלומים עבור מתן השירות, ולא במשכורת"
בית הדין לעבודה בבאר שבע קבע כי מפעילות מועדונויות ביתיות הן עובדות עצמאיות. בדיון שהתקיים בחודש ינואר דחה בית הדין האזורי לעבודה, בראשות השופט צבי פרנקל, את תביעת ארבע מפעילות מועדוניות ביתיות באשדוד להכיר בהן כעובדות עירייה או עובדות מדינה. העובדות תבעו זכאות לזכויות סוציאליות על סך למעלה מ-1,700,000 שקל עבור ארבעתן.
המועדונית היא מסגרת טיפולית משלימה הפועלת לאחר שעות הלימודים לילדים המוכרים ברשויות המקומיות כילדי רווחה. המועדוניות מופעלות בבתים הפרטיים של המטפלות, שעל אף שהן מוגדרות כעצמאיות, הן מקבלות תשלום מהמדינה, שקובעת את מכסה מספר הילדים לכל מועדונית, ומהעירייה שמשבצת את הילדים למטפלות. התובעות טוענות שיש לראות בהן כשכירות של העירייה והמדינה, מכיוון שמדובר בשירות משירותי הרווחה שהעירייה מעניקה. מפעילות המועדוניות טענו כי העירייה והמדינה הן אלה שהכתיבו את צורת ההתקשרות כעצמאיות מבלי שהתובעות יביעו את דעתן או העדפתן.
העירייה טענה כי לא התקיימו עם התובעות יחסי עבודה, וזאת בשל העובדה כי העבודה מתבצעת בתוך בית התובעות, שלא הסכימו להצעה של עבודה מחוץ לבית.
המדינה הדגישה כי התובעות עצמאיות וקיבלו תשלום קבוע בכל חודש עבור כל ילד על פי הפנייה של עיריית אשדוד – וכי כל חלקה של המדינה מסתכם בהעברת התשלום עבור כל ילד בהתאם לדיווח שהיא מקבלת מהעירייה. עוד טענה המדינה כי מדובר בתשלומים עבור מתן השירות, ולא במשכורת.
השופט צבי פרנקל דחה את התביעה וקבע שמדובר בעובדות עצמאיות מאחר שהן עובדות מהבית. השופט פרנקל קבע שזכותה של המדינה לקבוע כי ההתקשרות עמה תהיה במסגרת של קבלן עצמאי ולא של עובד, כל עוד ההגדרה איננה בניגוד לדין.